Actualitatea ambasadei

Sarbatorirea Zilei Nationale

Ambasada Romaniei la Caracas a organizat sau a participat la mai multe actiuni dedicate marcarii Zilei Nationale a Romaniei:

1. Reuniunea comunitatii romanesti la biserica ortodoxa "Sf. Constantin si Elena" din Caracas (29 noiembrie 2015), cu participarea preotului Vasile Lungeanu.

2. Receptia oferita de seful misiunii la Altamira Tennis Club din Caracas, la 1 decembrie 2015, cu participarea unor personalitati ale vietii politice, economice si culturale locale, printre care viceMinistrul Relatiilor Externe pentru cooperare internationala, Ramon Gordilz, decanul corpului diplomatic Aldo Giordano (nuntiul apostolic), sefi de misiuni diplomatice si organizatii internationale, reprezentanti ai comunitatii romane, ziaristi. Ambasadorul Emil Ghitulescu,  nuntiul apostolic Aldo Giordano , si viceMinistrul Ramon Gordilz, in discursurile lor, s-au referit la stadiul actual si perspectivele dezvoltarii relatiilor bilaterale. Orchestra condusa de catre Douglas Mendez a oferit un recital de jazz cu melodii de Johnny Raducanu, Aura Urziceanu, Hugo Blanco, Aldemano Romero, Antonio Carlos Jobin,  Dave Stewart si Candy Dulfer.

3. Seful misiunii diplomatice a Romaniei a acordat un amplu interviu canalului TV Globovision, in care s-a referit la semnificatia Zilei Nationale si la relatiile dintre Romania si Venezuel, care a fost difuzat la 1 decembrie 2015..

4. In presa locala au aparut mai multe articole dedicate Romaniei : in Ultimas Noticias si El Universal (acesta din urma alocand o jumatate de pagina publicarii unui material semnat de seful misiunii diplomatice a RomanieI).

Fotocronica .

 

Sarbatorirea Zilei Nationale

04.12.2015

Ambasada Romaniei la Caracas a organizat sau a participat la mai multe actiuni dedicate marcarii Zilei Nationale a Romaniei: 1. Reuniunea comunitatii…