Venezuela

Accesul pe piaţa muncii

Accesul pe piata muncii in Venezuela este permis acelor cetateni care au un contract de munca incheiat cu o companie nationala sau internationala din Venezuela.

Cetatenii romani trebuie sa solicite o viza de lucru ambasadei Venezuelei din Bucuresti, fara de care nu pot obtine permisul de resedinta temporara si risca expulzarea.

Salariile personalului strain in Venezuela sunt platite numai in moneda locala BsF (Bolivar Fuerte) si nu exista posibilitatea cumpararii de valuta. In cazuri exceptionale si bine documentate, la incheierea contractului de munca, cetatenii romani pot solicita repatrierea fondurilor in Bsf din bancile venezuelene in Romania.In ultima perioada, Banca Centrala  a Venezuela  amana luarea unei decizii privind repatrierea fondurilor.

In Venezuela nu se pot face transferuri de bani in valuta prin servicii gen Western Union sau MoneyGram, decat in limita a 166 US$/luna si numai catre rude de gradul I (parinti, copii, frati, surori) si pe baza aprobarii CADIVI (Comisia de Administrare A Devizelor Internationale).Exista greutati in obtinerea aprobarilor.

                  

Sarbatorirea Zilei Nationale

04.12.2015

Ambasada Romaniei la Caracas a organizat sau a participat la mai multe actiuni dedicate marcarii Zilei Nationale a Romaniei: 1. Reuniunea comunitatii…